۱۳۸۸ آبان ۵, سه‌شنبه

تاریخچه کانون تکواندوکاران ایران- اولین نهاد مدنی ورزش ایران

تاریخچه کانون تکواندوکاران ایران- اولین نهاد مدنی ورزش ایران

برگرفته از پایگاه اینترنتی انجمن صنفی کانون تکواندوکاران ایران به نقل از :
سایت جنبش کانون تکواندوکاران ایران
نویسنده: مهندس حمیدرضا توکل - نایب رئیس کانون تکواندوکاران ایران
انجمن صنفـی کانـون تکـواندوکـاران ایران در راستـای حضـور فعال بخش خصوصی و مردمـی در ورزش و تاکیـدات رهبـر معـظم انقـلاب اسـلامی ایران مبنـی بر واگذاری امور به مردم و کاهـش تصـدی گری دولـت، طی تلاش ها و مجاهـدت های سید علی حق شناس کمیاب پس از گذراندن مراحل قانونی در 11 مهر 1380 رسما موجودیت خود را در اولین مجمع عمومی خود که در محل مجموعه ورزشی فرهنگ سرای بهمن تهران برگزار گردید، اعلام کرد. آغاز فعالیت نخستین بنیاد مدنی ورزش ایران به دلیل عدم آگاهی جامعه نسبت به حضور قانون مند نهادهای مدنی با دشواری های فراوانی همراه بود. مضاف بر آن موضع گیری های تند و متعددی از سوی سازمان تربیت بدنی و متولی دولتی تکواندو کشور علیه این تشکیلات صورت گرفت که در این راه طلایه داران مخالفت و عناد با نهادهای مدنی در ورزش ایران از هیچ کوششی برای سرکوب این جنبش مردمی فروگذار نکردند.
کارشکنی های عدیده در دستگاه های قانونی و اجرایی کشور، صدور بخشنامه ها و دستورالعمل های مختلف از صدر ساختار دولتی ورزش تا فدراسیون های ذیربط، تهدید و ارعاب تکواندوکاران به منظور عدم همکاری با این تشکل بر خلاف قوانین جاری کشور و همچنین اصل 26 قانون اساسی، اعمال نفوذ و فشار همه جانبه برای تعطیلی شعبات و نمایندگی های کانون تکواندوکاران ایران در استانها و شهرستانها، حضور مکرر و یکسویه مخالفان در رسانه ملی و اقدام به نشر اکاذیب و اتهامات واهی علیه مسئولان این بنیاد مدنی، تنها بخشی از حملات معاندان و حاسدان به این مجموعه پرتلاش بود که در نهایت، رویای دست نیافتنی از میان برداشتن اولین نهاد مدنی ورزش ایران را در سر می پروراندند.
بی صبرانه منتظر تحقق وعده افرادی هستم که عمر این مجموعه را از ابتدای شروع به کار بیش از دو ماه نمی دانستند. «بخشی از سخنان ریاست کانون تکواندوکاران در پنجمین دوره مسابقات تاپ تکواندو قهرمانی ایران» – تهران اسفند 1385
تلاش های همه جانبه علیه اولین نهاد مدنی ورزش ایران که با یک بسیج عمومی در سطوح مختلف سازمان یافته شده بود، نه تنها موجب عقب نشینی این نهاد از اهداف و اعتقادات خود نگردید و خللی در عزم راسخ آزاد مردان ورزش کشور ایجاد نکرد، بلکه بر گستردگی فعالیت ها نیز افزوده و پاسخ های مناسب را برای قانون شکنان در پی داشت. پس از یک سال و اندی مدارا و هشدارهای مکرر در راستای برخورد قضائی کانون تکواندوکاران ایران با معاندان نهادهای مدنی، پیرو تصویب شورای مرکزی تشکیلات، کانون تکواندوکاران ایران رسما شکایت خود را به دستگاه قضائی کشور اعلام کرد. در 28 اسفند 1381 حکم احضار فردی که مجری اصلی و سازمان دهنده حملات علیه کانون تکواندوکاران ایران را بر عهده داشت از سوی مجتمع قضائی شهید قدوسی تهران صادر گردید. در 16 فروردین 1382 به اتهام نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی از سوی بازپرس قضائی پرونده، به وی تفهیم اتهام شد. متعاقب آن نامبرده از ریاست کانون تکواندوکاران ایران با ارائه استدلال هایی واهی شکایت کرد که با اعلام رد این شکایت از سوی قضات، پس از برگزاری جلسات متعدد، در نهایت در مهرماه 1382 رای دادگاه صادر و با حکم شعبه 1040 مجتمع قضائی شهید قدوسی رئیس فدراسیون تکواندو محکوم گردید.
در آن مقطع، محـکومیت یـک رئیس فدراسیون کـه تـا پیش از ایـن در تـاریخ ورزش بی سابقه بود، فصل جدیدی را در مبارزات علیه انحصارگری در ورزش ایران ایجاد کرد. در آذر ماه 1383 هنر رزمـی تاپ تکوانـدو (تکوانـدو برتر)، اولیـن سبک آزاد تکوانـدو جهان و افتخـار جامعـه تکوانـدو ایران که فعالیـت رسمی خود را به بنیـانگذاری سید علی حق شناس در سال 1381 تحت پوشش کانون تکواندوکاران ایران آغاز کرده بود، از مجموعه کانون جدا و به صورت مستقل، با اخذ مجوزهای رسمی به عنوان انجمن بین المللی تاپ تکواندو شروع به کار کرد.
با تاسیس اتحادیه متخصصان ورزش های رزمی ایران در اواخر سال 1383 همکاری های نزدیکـی بیـن این دو تشکیـلات صورت گرفـت که نتیجـه آن فزونـی فعالـیت های کانون تکواندوکاران ایران با همکاری معاونت تکواندو اتحادیه بوده است. در اواخر سال 1384 و پس از اعزام تیم های منتخب تکواندو ایران به رقابت های برون مرزی دبیر وقت فدراسیون تکواندو در اقدامی ساده لوحانه افتخارات کسب شده توسط بخش خصوصی را فاقد وجاهت اعلام کرد. بلافاصله کمیته حقوقی کانون تکواندوکاران ایران، اقدام به طرح شکایت علیه وی در دادسرای نیروهای مسلح نمود که این شکایت با وساطت افراد معتمد کانون و اظهار ندامت فرد خاطی، به دستور مستقیم ریاست مختومه شد.
در سال 1385 مسئول دولتی تکواندو کشور در اقدامی دور از انتظار و در مصاحبه با یکی از نشریات ورزشی آمادگی خود را رسما جهت همکاری با نهادهای مدنی تکواندو اعلام کرد و عنوان نمود که آن فدراسیون آمادگی واگذاری بخشی از فعالیت های خود اعم از برگزاری مسابقات، دوره های مربیگری، داوری و ... را به سازمان های غیر دولتی دارد. متعاقباً دبیر کانون تکواندوکاران ایران ضمن استقبال از پیشنهاد فوق، آمادگی تشکیلات را جهت واگذاری قسمتی از فعالیت های خود به فدراسیون تکواندو اعلام کرد و آن را دریچه ای تازه برای همکاری های فی ما بین دانست. رئیس کانون تکواندوکاران ایران نیز اظهارات دبیرکل را مورد تایید قرار داد.
طی سال های 1378 تا 1387 فعالیت های پر شماری بدون تخصیص کمترین بودجه و امکانات، به رغم کارشکنی های متعدد در کارنامه این تشکیلات به ثبت رسید. از این دست می توان به بنیانگذاری اولین سبک آزاد تکواندو جهان، تاسیس اولین و دومین مدارس تکواندو کشور در استان های تهران و مازندران، برگزاری بیش از پنجاه دوره مسابقات قهرمانی کشوری و استانی در چهار رده سنی خردسالان،نونهالان، نوجوانان و جوانان - بزرگسالان با کمیت و کیفیت بی نظیر، تحت پوشش قرار دادن هنرهای رزمی کره ای برای نخستین بار در کشور (هاپکیدو، هورانگ دو، کوک سول وان و ...) افتخار آفرینی برای کشورمان در عرصه بین المللی و تورنمنت های معتبر برون مرزی (آلمان، فرانسه، روسیه، ترکیه، بلاروس، بلژیک، هلند و اسپانیا) و همچنین جذب بیش از 5000 هوادار و تربیت و تعلیم بیش از 700 مربی و داور رسمی تکواندو در کشور اشاره کرد. ضمن اینـکه الگـو سازی و ارائه یک سـاختار منسجـم با شیـوه های مدیریتی نوین، اصلی ترین ارمغان کانون تکواندوکاران ایران برای بخش دولتی و خصوصی ورزش است که یادگاری ماندگار برای نسل های آتی می باشد.
کانون تکـواندوکـاران ایـران به عنـوان اولین نهـاد مردمی ورزش ایـران، عضو رسمی جمعیت سازمان های غیر دولتی ورزش است.
http://irantkd.ir/HisOfOrg.htm
http://irantkd.ir/History%20of%20org/10/10.htm

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر